Aktuellt Vägledning Kurser Seminarier Inspiration Nyhetsbrev Om företaget Kvinnan bakom


Utvecklande helgkurs


Möt Dig Själv - Bli fri dina begränsningar!

Längtar du efter mer livsglädje och meningsfullhet i ditt liv?

Du har kanske otillfredsställande relationer, ont i kroppen, frustrerande situationer som uppstår gång på gång, känslor av sorg, ilska, olust, en stark längtan att förändra ditt liv och du är innerligt trött att kämpa för att leva?

Bejaka livet och se vad dina fysiska och mentala blockeringar vill säga dig och vad du döljer för dig själv. Genom att möta dina rädslor och hinder får du möjlighet att se gåvan de bär med sig och bli fri från dina egna begränsningar. Du får ökad förståelse för dig själv, dina handlingar och resultaten de ger i ditt liv. Du kan välja att agera istället för att re-agera när du förstår orsaken bakom. Din självkänsla och ditt självförtroende stärks.

Du kan påverka ditt liv, istället för att livet påverkar dig!


Möt Dig Själv
är en intensiv och utmanande helgkurs för dig som är redo att utforska dina livsmönster och din egen inre värld i en trygg och tillåtande miljö. Lär dig förstå hur skuggan, det omedvetna påverkar dig och andra. Kursen ger dig grunderna till ett livslångt och kraftfullt verktyg för självförverkligande som du kan använda dig av dagligen för att leva fullt ut.

Vad döljer du för dig själv?

Kursupplägg

Inledningsvis skapar gruppen gemensamt en trygg och kärleksfull atmosfär som en del i processen för att kunna utforska det omedvetna.

Du arbetar utifrån dig själv och där varje deltagare aktivt bidrar till processen för den egna personliga utvecklingen. Processen kan stundtals verka skrämmande och något som du vill fly ifrån men genom att ge dig själv tillåtelse att öppna dig för det som sker kan du se och förstå vad som döljer sig bortom skuggans gestalter. Du är samtidigt gruppens tillåtande miljö genom att ta eget ansvar samt ha ett neutralt och värderingsfritt sinneslag.

I kursen ingår praktiska övningar både enskilt, parvis och i grupp. Dessa bygger på meditation, samtal, medveten närvaro, föredrag, sharing, beröring, rörelse och reflektion.


Teman under helgen

 • Din intention och dess kraft.
 • Bekräftelsens betydelse - behov eller begär?
 • Skuggsidor – att medvetandegöra det omedvetna.
 • Skuld och skam - vän eller fiende?
 • Projiceringar – andras och dina egna.
 • Yttre och inre speglingar.
 • Känslans språk - funktion och uttryck.
 • Acceptans, förlåtelse och försoning.
 • Ett liv i meningsfullhet och tillit.
 • Dina styrkor och gåvor.


Du får ett individuellt kostnadsfritt introduktionssamtal före kursen för att garantera att kursen är givande för dig där du befinner dig i livet just nu.


Vanliga frågor & svar


För vem?

Kursen riktar sig till dig som vill ha en kärleksfull relation till dig själv och andra. Det enda som krävs är att du tar dig själv och din längtan på allvar då allt börjar med dig. Deltagare är män och kvinnor från hela Sverige med varierad bakgrund, ålder och personlighet som har samma längtan gemensamt. För bästa resultat rekommenderas att du går kursen ensam så du känner dig fri att utforska och visa vem du är utan dina sociala roller.

Vilka förkunskaper behöver jag?

Det krävs inga teoretiska förkunskaper. Du får med dig det du behöver genom att aktivt delta i alla övningarna under kurshelgen som på olika sätt syftar till att medvetandegöra det omedvetna. Ju mer du tillåter dig att delta desto mer får du ut av kursen och du bestämmer. Mod är att erkänna sin rädsla och att agera ändå. Det handlar om att se sig själv och världen som den är.

Varför vegetarisk kost?

Du blir serverad hemlagad vegetarisk kost med mycket frukt och grönt som är anpassad till aktiviteterna under helgen eftersom du behöver din energi till mer än att smälta maten. Frukt, nötter, vatten, kaffe, vanligt te och grönt te finns tillgängligt även mellan måltiderna så du kan fylla på med energi när du vill. Meddela om du har någon matallergi eller intolerans. Vi gör vårt yttersta för att tillgodose dina behov och önskemål.

Vad handlar introduktionssamtalet om?

I samtalet får du berätta lite kort om hur din livssituation ser ut, vem du är samt vad du vill förändra i ditt liv och annat du anser att jag som kursledare behöver veta. Det är viktigt att kursen är rätt för dig där du befinner dig i livet just nu eftersom den är väldigt intensiv och utmanande. Det är okej att t.ex. känna sig vilsen, frustrerad, nedstämd, orolig och må dåligt. Du behöver bara vara redo att Möta Dig Själv - Den viktigaste personen i Ditt liv.


”Tack för samtalet Sonja, det var mycket givande! Bara genom att få tala med dig per telefon skapade en väldig trygghet och övertygelse inom mig, att detta är rätt kurs för mig att gå. Då du genom att vara en god lyssnare, som verkligen vill få fatt i om denna kurs kan ge "mig" något, samtidigt som du också själv delar med dig av din egen livserfarenhet, visar tydligt på ditt engagemang att verkligen vilja hjälpa andra.

Jag ser fram emot kursstarten!"

Många vänliga hälsningar
Veronica

Vad händer sen?

Du som är prenumerant på Symbolias nyhetsbrev får dessutom två uppföljningssamtal på ca 45-60 minuter inom 30 dagar efter kursen*. Målet är att behålla och omsätta din intention i din vardag tills du blir ett med den. Och alla kan behöva hjälp att vara den vi innerst inne är. I dagsläget sker alla samtal via telefon och du kan givetvis boka flera » coachsamtal utöver dessa två till normal samtalstaxa om du vill och behöver.


Du är varmt välkommen med en intresseanmälan redan nu. Skicka ett mejl med dina uppgifter så blir du kontaktad inför nästa kurs eller
» anmäl dig till nyhetsbrevet.

 

 

 

Kreativa kurserDansa dig fri!

Lyssna inåt, känn efter och låt rytmen flöda.

Frigörande dans är en dansform som är tillåtande, kravlös och som utgår från stunden just nu. Du dansar utifrån dina egna förutsättningar och låter kroppen röra sig precis så mycket eller lite som den vill. Musiken inspirerar och väcker lust till olika rörelser; mjuka, böljande, små, lätta, luftiga, stora, vibrerande, energiska och som du genom dansen kan uttrycka helt på ditt eget sätt. Det finns inga rätt eller fel. Det finns bara olika sätt att förmedla och återge din inre känsla som musiken väcker.

I dansen får du tillfälle att landa i nuet tillsammans med din kropp och själ, att lyssna inåt och känna efter vad just du behöver. Eftersom den frigörande dansen dansas inifrån ut passar den alla oavsett smidighet, rörlighet eller tidigare kunskap om att dansa.


Rörelseglädje!

Frigörande dans är även ett mycket bra och glädjefyllt alternativ för företag som vill erbjuda sina anställda friskvård eller som konferens- och teambuildingaktivitet för att stärka sammanhållningen i företaget eftersom det passar alla och inga förkunskaper krävs.

 

Anlita mig!

Jag står för inspiration och vägledning på plats hos er i Sala, Västerås och Enköping med omnejd. Milersättning tillkommer.

Ta kontakt för prisuppgift och om du vill veta mera!

 


"Tack för en otroligt bra kurs! En kurs som många skulle behöva!"

Kramar, Caroline


Nästa kursdatum

23-25 september 2011

Obs! Endast 8 platser!

» Kursinformation i PDF-format.

Mer information » Aktuellt.

 


"Tack för en otroligt häftig insiktsfull energigivande hjärtvärmande kurs!"

Kram, M.B.

 


Praktisk information

Ta med dig

 • penna
 • anteckningsblock
 • filt och inneskor
 • vattenflaska
 • bekväma kläder
 • hygienartiklar
 • handduk
 • sängkläder.

 

"Tack för en givande helgkurs Sonja och givande samtal!"

Varma hälsningar, M.

 

Jaget och Skuggan

Begreppen är hämtade ur den schweiziske psykoanalytikern
C.G Jungs personlighetsmodell.

Jaget och Skuggan

Jaget är den medvetna delen av vår personlighet som vi har självkännedom om och Skuggan representerar den del som är omedveten och dold för oss själva.Läs mer om skuggan

Läs gärna boken Krama din skugga av Debbie Ford som jag har gått en veckolång workshop med i USA.

» Du har möjlighet att läsa boken som är slut hos förlaget under kurshelgen.


Rune B Nilsson
har skrivit en
C-uppsats
där han behandlar Fords bok och Jungs teorier.

» Att förverkliga skuggan.


"Tack för en suverän kurs."

Stora, varma kramar härifrån!
IdaSkuggprocessen en kurs där Du möter dig själv.


"Var viktig för Dig själv!"

 

Antalet deltagare är begränsat för att var och en ska få största möjliga behållning av kursen.


* Outnyttjade samtal kan inte överlåtas eller bytas till kontanter och förfaller efter 30 dagar.

 

» Läs mer om tid, plats & anmälan.

 

 

 

 

 

 

 

"If you can talk, - you can sing.
If you can walk, - you can dance."

Afrikanskt ordspråk

 

 

"En härlig stund som gav energi och glädje. Skönt att det inte fanns något rätt eller fel. Sonja var inspirerande och hade sina stjärnögon lysande när hon gjorde detta."

Tack! Liselotte


 

SONJA MIKLAHEIM - Din personliga Coach, Inspiratör och Kommunikationsstrateg

0701-75 52 20

©
SYMBOLIA 2008–2011
Sidan uppdaterad: 110817. Företaget har F-skattsedel.  
sonja@symbolia.se
Startsida - SYMBOLIA