Aktuellt Vägledning Kurser Seminarier Inspiration Nyhetsbrev Om företaget Kvinnan bakom


Sonja Miklaheim


Bakgrund

Min resa började under en längre tids sjukskrivning pga. utbrändhet. Jag levde i daglig ångest och i den falska föreställningen att jag inte kunde påverka mitt liv och mitt mående. Ångesten började i samband med att min son höll på att dö när jag ammade honom första gången på BB. Jag försökte kontrollera det som inte kan kontrolleras – Livet. Senare fick han diagnosen klassisk autism vilket ledde till att jag började ifrågasätta mig själv, mina handlingar och mina beteenden vilket ledde till en identitetskris. Varje fråga ledde till en ny fråga och så höll det på tills jag slutligen kapitulerade helt, vilket var det avgörande steget för att bli den jag är i dag.

Jag har funnit glädjen att vara den jag är "trots" min historia, mina ”fel” och ”brister” genom att acceptera dem och förstå gåvan de burit med sig.

Det kan Du också göra!


Min drivkraft

Min drivkraft att hela tiden utvecklas och växa själv bygger på min starka önskan att nå min fulla potential och att hjälpa mina medmänniskor att leva sina drömliv.

Min önskan är att förmedla möjligheter till varaktig förändring genom ett värderingsfritt, kravlöst och tillåtande förhållningssätt. Tryggheten jag hoppas förmedla är att jag har gjort resan själv, före dig och vet att det fungerar om du har ett öppet sinne och vågar möta eventuellt motstånd.

Alla former av kommunikation fascinerar mig, ordet, både i tal och skrift, det visuella med sina symboler, tecken och outtalade signaler, vårt kroppsspråk, det sagda och speciellt det osagda, något jag lever med dagligen då min son inte talar som du och jag gör pga. sitt funktionshinder.


Kompetens och kurser

Tidigare arbetade jag inom IT-sektorn som systemkonsult där mina tekniska kunskaper värdesattes högt i en resultatorienterad bransch och datorer blev min vardag. Och jag har flerårig yrkesvana inom ett antal serviceyrken både i ledande befattning och som anställd.

Jag är certifierad livscoach med kognitiv inriktning och arbetar utifrån ICF´s etiska regler, utbildad på Livscoach Akademin. Jag har högskolekompetens både praktiska och teoretiska kurser inom pedagogik, retorik och psykologi för att kunna erbjuda dig kvalitativa tjänster och strategier inom all typ av kommunikation som din personliga coach, inspiratör och kommunikations-strateg. Mitt specialområde är jungiansk psykologi och i första hand det omedvetna, skuggan.

I min strävan att hålla såväl informativa som underhållande föreläsningar resulterade i en utmanande veckolång introduktionskurs i Stå upp komik med Thomas Oredsson. Anthony Robbins energiska föreläsning i Sverige och hans böcker har inspirerat mig och jag har deltagit i Debbie Fords veckolånga workshop ”Utforska skuggan” i USA. Jag vill varmt rekommedera Johan Ekenbergs intressanta helgkurs i kroppsläsning.

I bagaget har jag förutom mitt intresse för färg och form gått ett flertal grafiska kurser och på fritiden målar jag enligt konstformen Vedic Art. Jag är även certifierad färg- och stilkonsult. Eftersom jag har själv funnit rytmens och rörelsens betydelse för vårt välmående utbildade jag mig till dansinspiratör och vill inspirera dig att hitta din rytm i samklang med andra.


Tack!

Jag vill framföra min djupaste tacksamhet till min underbare make, mina härliga barn, min familj och mina käraste vänner för att ni finns i mitt liv. Var och en av Er har en speciell plats i mitt hjärta. Ni är fantastiska!

Ett extra STORT tack till Kjell Haglund som inspirerat och haft mig som praktikant och elev på sina kurser. En sann Själens Krigare!

Tack till Dig som berör och lämnar avtryck på ditt alldeles unika sätt.


Kontakt

Det går bra att kontakta mig via e-post, SMS eller telefon.

 

 


Fler sidor av mig

Glädjens väg
Inspirerande

 

Eluxor
Lugn

 

Självporträtt
Hängiven

 

Självporträtt
Nyfiken

 

"True faith is complete trust without understanding, it is to accept silence silently."

Taoism – Tao Te Ching.

 

SONJA MIKLAHEIM - Din personliga Coach, Inspiratör och Kommunikationsstrateg

0701-75 52 20

©
SYMBOLIA 2008–2011
Sidan uppdaterad: 110817. Företaget har F-skattsedel.  
sonja@symbolia.se
Startsida - SYMBOLIA